DamesNieuws | 10 juni 2021

K. Lyra-Lierse start vanaf volgend seizoen met dameselftal

Na een coronajaar zonder al te veel voetbal kijkt heel onze club reikhalzend uit naar de start van het seizoen 2021-2022. Dat geldt niet enkel voor onze jeugd en eerste (heren)elftal, maar voortaan ook voor ons eerste dameselftal dat vanaf volgende jaargang in competitie wordt gebracht.

Voetbal voor iedereen bij K. Lyra-Lierse

De opstart van het dameselftal is meteen ook het startschot voor de uitbouw van een tak specifiek gericht op vrouwen en (in een volgende fase) meisjes in onze jeugdwerking. “Bij K. Lyra-Lierse hebben we de sterke, inclusieve overtuiging om voetbal aan te bieden voor iedereen. En dankzij de stijgende populariteit van o.a. de Red Flames en het damesvoetbal in het algemeen in ons land, is het voor onze club een ideaal moment om deze dameswerking op te starten”, aldus onze algemeen verantwoordelijke Raf Bormans.

Ambitieus dameselftal

Om de ambities van het damesvoetbal kracht bij te zetten, werd de voorbije weken en maanden een kwalitatief sterke kern samengesteld. Zo zal onze damesploeg meerdere speelsters bevatten met ervaring in de nationale reeksen. Kapitein Yasmine Laureys is misschien wel de meest ervaren van alle speelsters en was in het verleden o.a. actief bij Beerschot en Antwerp in de toenmalige BeNe League.

De damesploeg zal onder leiding staan van rasechte Lierenaar Jens Beirinckx, die eerder al de functie van T1 vervulde bij Massenhoven in 1e Nationale (het tweede niveau van het damesvoetbal in België, n.v.d.r.). Jens heeft naast zijn ervaring als hoofdcoach in het vrouwenvoetbal bovendien een verleden bij de vroegere K. Lierse S.K. jeugdwerking en dus een sterke link met onze club. Aan de zijde van Jens zal Laure De Wolf de functie van T2 invullen.

Thuiswedstrijden op zaterdag in Hooikt

Wie een volledige zaterdagnamiddag en -avond aan Liers voetbal wil besteden, kan dat in de toekomst naadloos de thuiswedstrijden van onze dames en heren combineren. Onze dames zullen namelijk hun thuiswedstrijden afwerken op zaterdag om 15u00.

In afwachting tot er gevoetbald kan worden op de Hoge Velden, naast de Ring in Lier, zullen de thuiswedstrijden van de dames doorgaan op het kunstgrasveld van KVK Hooikt. Onze dames krijgen zo dus meteen een primeur om als eerste K. Lyra-Lierse elftal opnieuw op Lierse bodem te spelen. Onze club wil de collega’s uit Koningshooikt dan ook uitdrukkelijk bedanken om onze dames warm welkom te heten op hun site.

Abonneehouders van K. Lyra-Lierse kunnen bovendien gratis de thuiswedstrijden van onze dames bijwonen.

Reeksindeling

Omdat ons dameselftal nieuw opgericht wordt, starten ze onderaan de voetballadder in 4e provinciale A. Dat belooft dus voor een seizoen vol met lokale en regionale derby’s tegen o.a. Duffel, Lint, Vremde, enzovoort!

De volledige reeks: K. Lyra-Lierse, City Pirates, Schoten SK (A), Schoten SK (B), Ternesse, KFC Lint, Wintam-Eikevliet, Reet SK, Berendrecht, SC Mechelen, Davo Puurs, SC Duffel, FC Ik Dien, SV Noorse, KSV Vlug Vooruit, Vremde & FC VDP.

Spelerskern

Ook wat betreft ons dameselftal trekken we de visie van onze club integraal door. Het merendeel van onze vrouwelijke spelerskern is immers afkomstig van of woont in (groot) Lier.

Onze kern van 18 speelsters op een rij: Charlotte Buts, Morgan De Bie, Rani Winckelmans, Sylvia Verhelst, Fien Roothooft, Claire Roothooft, Mit Roothooft, Utte Crauwels, Ellen Joly, Stien Voorspoels, Yasmine Laureys, Anke De Vos, Lisa Verbraeken, Charlotte Bollaert, Yanice Van Den Keybus, Nele Bollansee, Floor Hellemans, Ruby Lommaert.