Dames | 19 juli 2024

Dames A meteen door naar de tweede voorronde van de Beker van België: uit bij Lokeren-Temse

Binnen onze Futbalista (dames) werking begonnen onze beide ploegen deze week aan hun trainingen ter voorbereiding op het seizoen 2024-2025. Na de promotie naar 1e provinciale nemen onze Dames A ook voor het eerst in onze geschiedenis deel aan de voorrondes van de Beker van België.

Bekervoetbal

In de eerste voorronde van de nationale bekercampagne van onze Dames A kwam FC Enghiennois uit de bus. De Henegouwse tegenstander meldde ondertussen forfait te geven en dus komt ons eerste dameselftal pas op woensdag 24/07 in actie, uit bij KSC Lokeren-Temse (2e prov. OVL). De winnaar speelt een week later, op 03/08, thuis tegen RUS Binche (2e prov. HEN) of Beaufort Middelkerke (2e prov. WVL). Lukt het onze dames om door te stoten tot de 1/16e finales? Dan wacht er een uitwedstrijd bij 1e Nationaler VC Moldavo.

Aan de Beker van Antwerpen (de provinciale bekercompetitie) nemen zowel onze Dames A als Dames B deel. Bij de loting kwamen de volgende affiches op zaterdag 07/09 uit de bus:

  • K. Lyra-Lierse Dames A – FC Sint-Jozef Rijkevorsel (2e prov.)
  • K. Vlimmeren Sport (1e prov.) – K. Lyra-Lierse Dames B

Dames A starten competitie uit bij Zammel, Dames B trekken naar City Pirates

In het weekend van 21/09 gaat de competitie van start voor onze dameselftallen. Onze Dames A trekken de Kempen in richting Zammel. Onze Dames B maken de verplaatsing naar de Antwerpse haven voor een duel tegen City Pirates.

De volledige kalenders van onze beide damesploegen kan je in een handig overzicht bekijken via onze K. Lyra-Lierse Futbalista instagrampagina.

View this post on Instagram

A post shared by K. Lyra-Lierse Futbalista (@klyralierse_futbalista)