Community | 5 juli 2021

Inzameling schoolmateriaal in samenwerking met de Stad Lier

Al sinds de start van K. Lyra-Lierse in 2018 proberen we als voetbalclub met kleine initiatieven tegemoet te komen aan de maatschappelijke noden die we opmerken in onze stad. Samen met de sociale dienst en het OCMW van de stad Lier, starten we daarom een nieuw initiatief op: een inzameling van schoolmateriaal voor jongeren uit kwetsbare groepen. Het schooljaar is net ten einde, dus heb jij misschien wel wat gebruikte spullen die je volgend jaar niet meer nodig hebt?

Wat zamelen we in?

We zamelen heel wat verschillende spullen in die voor schoolgaande kinderen en jongeren essentieel zijn. Denk daarbij vooral aan:

  • Boekentassen, turnzakken, zwemzakken, …
  • Brooddozen, koekendozen, drinkbussen, …
  • Schrijf-, teken en rekenmateriaal: pennenzakken, passers, geodriehoeken, rekenmachines, …
  • Kaften

We vragen wel om enkel zaken in te zamelen die nog in goede staat verkeren en dus nog prima bruikbaar zijn in het onderwijs.

 

Wanneer kan je jouw bijdrage leveren?

We voorzien op dit moment twee inzamelmomenten:

  • Aan een inzamelpost op ons jeugdcentrum in Vremde in de week van 26 juli – 31 juli, wanneer de eerste jeugdtrainingen plaatsvinden.
  • Voor de oefenwedstrijd in het Luc De Rijckstadion tegen KSK Heist op 31 juli.

 

Waarom en voor wie zamelen we dit in?

Al deze ingezamelde spullen zullen aangeboden worden in de ruilwinkel van het OCMW. Jongeren die in een kwetsbare situatie zitten en (omwille van diverse redenen) moeilijkheden hebben om aan goed schoolmateriaal te geraken, kunnen daar terecht.

Heb je vragen over dit initiatief? Of wil je graag enkele zaken schenken, maar geraak je niet op één van de inzamelmomenten? Contacteer dan ons team community via community@lyralierse.be.

 

Community partner

We maken een maatschappelijk verschil in onze stad en regio met dank aan de warme steun van Sany Group.