Community | 8 november 2023

Community Care werking van K. Lyra-Lierse genomineerd voor Come Together Award van de RBFA

Sinds de start van K. Lyra-Lierse in 2018 werd meteen ook het startschot gegeven om vanuit de club ook een sterke sociaal-maatschappelijke werking uit de grond te stampen. Als voetbalclub van en voor Lier, vinden we het immers onze plicht om onze steen bij te dragen aan een mooie en leefbare stad.

In de voorbije vijf jaar groeide het Community Care departement binnen onze club uit tot een werking die momenteel door een tiental vrijwilligers mee ondersteund wordt. Zo lopen er doorheen het hele jaar initiatieven die kansen bieden aan iedereen die ondersteuning in het leven nodig heeft. Voor kinderen, jongeren en (jong)volwassenen. Denk maar aan de zomerkampen (vb. Lier voor Taal), ons Younited-elftal, woensdagnamiddagen voor jongeren op de Lierse sportvelden en Red Court, inzamelingen, enz.

De doorgedreven uitbouw van onze club als waardevolle community asset is ook de buitenwereld niet ontgaan. Zo is K. Lyra-Lierse genomineerd voor de Come Together Award 2023 van de RBFA (Belgische voetbalbond, n.v.d.r.). Met al onze Community Care initiatieven strijden we als club mee tegen discriminatie en racisme en streven we naar een inclusieve en veilige voetbalomgeving. Op 16 november 2023 zal een delegatie van onze club, in het Proximus Basecamp in Tubeke, de awardceremonie bijwonen.

Els Van Weert, Community Care werking K. Lyra-Lierse: “We zijn enorm verrast, maar natuurlijk ook trots, dat we deze nominatie in de wacht slepen. Al enkele jaren timmeren we aan de weg om dankzij voetbal extra kansen te bieden aan zij die het nodig hebben. We hebben hiervoor een fantastisch team van gemotiveerde vrijwilligers uitgebouwd, die zich allen met een groot hart dagelijks inzetten. Maar ook onze sociale partners mogen terecht fier zijn. Zo werken we al enkele jaren structureel samen met de straathoekwerkers en de sportdienst van de stad Lier, vzw Mondiale Werken, Home Start, AP Hogeschool en Thomas More Hogeschool. Deze erkenning is uiteraard ook hun verdienste.”

“Dit geeft ons alleszins veel moed om ook de volgende jaren verdere stappen te zetten. Zo zal onze nieuwe thuis op het Sportpark Lier op infrastructureel vlak heel wat nieuwe kansen bieden en willen we onze Community Care werking ook verder uitbouwen en professioneler maken met een aparte Foundation. Daarover zullen we later meer nieuws kunnen brengen.”

K. Lyra-Lierse zal in goed gezelschap zijn tijdens de Come Together Award 2023. De andere genomineerde amateurclubs zijn Football Girls Leuven en het Waalse JUNA Foot. Bij de profclubs zijn SV Zulte-Waregem, Union Saint-Gilloise en KAA Gent genomineerd.

Video

Neem een kijkje achter de schermen van onze Community Care werking.