Beker van België | 29 juli 2019

Lyra-Lierse neemt vlot de maat van Zandvliet en bekert zondag verder in Ieper

Een driehonderdtal toeschouwers waren naar de Doelvelden afgezakt voor de eerste wedstrijd van belang in het nieuwe seizoen.

De snelle start loont

Ze zagen de thuisploeg een snelle start nemen. Peffer zette zich al in de eerste minuut door op links en bediende de vrijstaande Van Goylen, die echter doelman Robbe Buys op zijn weg vond.  Ook Yannis Van Parys had er wel zin in. Hij legde aan op vanop meer dan 20 meter en zijn pegel belandde achter de kansloze Buys in het doel. Lyra-Lierse kwam zo al vroeg op voorsprong.

De Lierse druk hield aan. Peffer draaide zich vrij en besloot van dichtbij net naast. Even later legde Dillien aan, in de rebound kon Peffer binnentikken, waardoor de Pallieters de voorsprong verdubbelden. Van Goylen zette een heerlijke aanval op, samenspel met Peffer loodste Quinten voorbij de bezoekende defensie, maar oog in oog met Buys verslikte hij zich in zijn schot. Lyra-Lierse bleef komen. Een schot van Adesanya ging voorlangs.

Kwieke Quinten

De bedrijvige Van Goylen had er duidelijk zin in. Met een overstapbeweging ontdeed hij zich op de lijn van zijn tegenstrever en legde mooi terug op Adesanya, die doortikte naar de vrije Dillien. Het harde schot van Steven werd vanonder de lat gehaald door Buys, die zich in de loop van de wedstrijd zou ontpoppen tot de beste bezoeker. Niet slecht voor een achttienjarige!

Weer Van Goylen kon zich nog eens doorzetten, maar hij werd in extremis afgeblokt door een toegesnelde verdediger. Bij een vrije kopkans misrekende Adesanya zich, dit was de mogelijkheid voor de drie nul.  De bezoekers tekenden voor het laatste wapenfeit voor de rust, maar doelman Maes, die de wedstrijd in een mooi rood-wit tenue keepte, wist wel raad met het verre schot. Zo gingen de spelers rusten met een twee- nul, waar vooral de bezoekers blij mee mochten zijn.

Gezapigere tweede helft

De tweede helft trok zich veel langzamer op gang. De thuisploeg had doorlopend de bal, maar de tempoversnellingen en mooie combinaties van de eerste helft ontbraken. De bezoekers waren niet bij machte iets te ondernemen en kwamen nauwelijks over de middellijn. De beste bezoeker bleef doelman Buys. Dillien schoot laag naar de hoek, Buys was paraat. Bij de daaropvolgende hoekschop kopte Adesanya net naast. Een enig mooie combinatie over rechts via Van Goylen werd afgewerkt door Peffer, maar Jordy stond nipt buitenspel.

De voorsprong wordt uitgediept

Wat later was ook de secure Koen Weuts mee opgerukt. Zijn kopbal strandde op de lat. Peffer schoot nog naast en een vrije schop van de ingevallen Jacobs werd door Buys weggebokst. In de hoekschop die daarop volgde kopte Weuts staalhard naar doel. Weer zat de dekselse Buys ertussen, maar Koen kon in de rebound alsnog binnenkoppen. Niet veel later ontfutselde Peffer een verdediger de bal en legde de bal overhoeks binnen. De kalmte bewaren in de zestien meter, het is een kunst die Jordy als geen ander beheerst.

Adesanya trapte een vrije schop mooi laag naar de hoek, maar u raadt het al, weer was Buys paraat om de bal weg te ranselen.  Het laatste gevaar kwam van Peffer, die de bal mooi in de vlucht nam, maar de bal ging een metertje over.

Lyra-Lierse goes west!

Zondag bekert Lyra-Lierse verder. Onze Pallieters trekken naar Ieper om er KVK Westhoek partij te geven. Westhoek komt uit in de tweede Amateurklasse en is dus een tegenstander van een ander kaliber dan de vorige tegenstanders. Een goede reden om naar Ieper af te zakken en voor de nodige vocale steun te zorgen!

 

Opstelling K. Lyra-Lierse: Maes, Cloetens (62′ Van Den Brande), Van Parys (68′ Jacobs), Balbi, Dillien (62′ Nys), Van Goylen, Adesanya, Lambreghts, Van Den Abeele, Weuts, Peffer.

Doelpunten: 04′ 1-0 Van Parys, 10′ 2-0 Peffer, 81′ 3-0 Weuts, 82′ 4-0 Peffer

Gele kaarten: 85′ Balbi
Rode kaarten: geen