Beker van België | 5 augustus 2018

Lyra-Lierse met opgeheven hoofd uit de beker na tumultueuze wedstrijd

De Pallieterfans hadden er duidelijk zin in, want ze waren met nog meer dan op Evere naar Wijgmaal afgezakt. Onder een stralende zon liepen beide ploegen het veld op. Met de spitsen Dermaut, Daal en Nijs en Van Parys lagen nog vier basisspelers in de lappenmand.

De eerste tien minuten dienden als studieronde. In de elfde minuut verstuurde Serjaaj el Mokadem een knappe dieptepas naar Lambreghts. Die draaide even aan de gashendel van zijn brommertje en stuurde dan vanop de zijlijn een gemeten voorzet naar Dillien, die met het hoofd heerlijk afwerkte. Wat een klassedoelpunt!

Het spel ging goed op en neer. Tien minuten na het openingsdoelpunt kopte een lokale aanvaller rakelings naast en was Lyra-Lierse gewaarschuwd. Rechtsback Balbi stuurde een hoge voorzet, doelman Vanwelkenhuysen tipte net over. De thuisploeg bleef gevaarlijk, vooral via standaardsituaties. Zo werd een vrijschop maar nipt naast gekopt. In de 42ste minuut ging bij de Wijgmaalse nr 10, Bongiorno, het licht uit, toen hij driest inging op Cloetens. Een logische uitsluiting was het gevolg.

Wie had gedacht dat Lyra-Lierse zijn zaakjes nu bijna voor mekaar had, kwam bedrogen uit. In de allerlaatste seconde van de eerste helft verstuurde Arcanjo Ferrari, een van de beteren op het veld, een gemeten hoekschop naar de eerste paal, waar Vanherberghen overhoeks de gelijkmaker binnenkopte.

Bij het naar binnengaan, net na het rustsignaal, zag Wijgmaalcoach Rocky Peeters de kans schoon om volle vijf minuten de levieten te lezen van de scheidsrechter. Zijn poging om druk te zetten had effect, want na de pauze was de arme man helelmaal de kluts kwijt en verloor hij de controle over de wedstrijd, met alle gevolgen vandien. Reeds in de eerste minuut na de herneming stuurde hij Flebus met rood wandelen, waar vriend en vijand het er over eens waren dat geel een gepaste sanctie was.

Tien minuten later gingen de poppen helemaal aan het dansen. Wils stopte een doorgebroken aanvaller foutief af, waarna de bal op de stip ging. In het tumult dat hierop volgde, werd een thuisspeler nog uitgesloten, waardoor Wijgmaal tot negen terugviel. Maar de strafschop werd omgezet en Lyra-Lierse was terug op achtervolgen aangewezen.

De kwikzilveren Dillien ging nog zijn kans, maar zijn poging werd gered. Ook Maes diende nog een schot te pareren. De inbreng van Ascension gaf een injectie aan creativiteit en dat loonde meteen. Joe opende mooi op Lambreghts, die vanop rechts de bal voorbracht. Weer was het Dillien die afwerkte, met een laag schot van dichtbij. Met nog een kwartier voor de boeg hoopten de Lyra-Lierse fans dat hun helden het laken naar zich toe zouden trekken. Gesterkt door de numerieke meerderheid en de gelijkmaker was het inderdaad Lyra-Lierse dat nu de verlossende treffer zocht, om strafschoppen te vermijden. Het schot van Jacobs scheerde de verste paal. Dillien ging nogmaals zijn kans, maar schoot binnen het bereik van de doelman, ook in de herneming stuitte Jacobs op Vanwelkenhuysen.

Tegen de gang van het spel in, was het echter de thuisploeg die scoorde. Met een copy paste actie van het eerste doelpunt en dezelfde actoren: hoekschop en binnengekopt aan de eerste paal. Bij deze situaties valt nog winst te boeken voor onze defensie.

Lyra-Lierse drong nog aan, zeker na de derde uitsluiting voor de gastheren. Dillien wrong zich een laatste keer door de defensie, maar met zijn laatste krachten schoot hij over. Zo trok de thuisploeg in extremis aan het langste eind. Het was een dubbeltje op zijn kant, maar we onthouden dat Lyra-Lierse de evenknie was van een sterke ploeg uit 2de Amateur.

De oscar van deze spannende en incidentrijke bekerwedstrijd gaat echter naar het Lyra-Lierse legioen, dat zich de ganse wedstrijd achter de ploeg schaarde. Grote klasse was het hoe ze zelfs na de wedstrijd minutenlang de Lyra-Lierse mannen bleven aanmoedigen! Wat een supporters! Wat een team ook, want hoewel uitgeschakeld liet deze groep nogmaals zien dat er muziek in zit. Ondertussen blijven de fans, met nog vier weken voor de start van het nieuwe seizoen, hopen op de terugkeer van de gekwetste spitsen.