Beker van België | 5 augustus 2019

Lyra-Lierse bekert verdiend verder na penaltythriller

Lyra-Lierse neemt het initiatief

Een kleine 150 Lyra-Lierse fans hadden de verre trip naar Ieper gemaakt. Ze zagen dat hun helden van bij het begin de wedstrijd naar zich toe trokken. De balvaste en klaarkijkende Van Goylen bediende Peffer, maar het schot van Jordy ging over. Een voorzet van Van Goylen zaaide voor verwarring in de thuisrangen, maar kon nog worden weggewerkt.

Westhoek speculeert op de counter

De Pallieters waren technisch beter en vertoonden meer dadendrang, maar op de counter toonde de thuisploeg zich gevaarlijk, toen een lage voorzet langs de doellijn scheerde, gelukkig zonder dat een Ieperling er zijn voet kon tegen zetten. Hier kwam Lyra-Lierse goed weg.

De Pallieters namen meteen de draad weer op, zonder dat dit tot loepzuivere kansen leidde. Van Goylen bereikte Van den Abeele op zijn linkerflank en Brent zette de bal hoog voor. De sterke Adesanya gooide zich naar de bal, werd schijnbaar onder de voet gelopen, maar scheidsrechter Standaert gaf geen krimp. Dillien stuurde Peffer op weg naar doel, maar de lijnrechter had buitenspel gezien, waar Peffer on side leek te staan.

Na een schot van Adesanya dat over ging, was de beste kans van de eerste helft voor de Ieperlingen. De voorzet werd echter van dichtbij overgekopt, waardoor beide ploegen de kleedkamers introkken met een billijke ruststand.

Dubbel rood

De tweede helft had minder om het lijf. De thuisploeg had weinig zin om zijn egelstelling te verlaten en Lyra-Lierse miste het laatste tikje creativiteit om de West-Vlaamse defensie te ontmantelen.  Na een gedragen aanval kwam de bal tot bij Van Goylen, maar vanuit een schuine hoek schoot kwieke Quinten voorlangs. Dillien loodste Peffer doorheen de defensie, maar het schot van Jordy miste punch.

Rond het uur was er een opstootje tussen Van Parys en thuisspeler Da Silva, waarbij beide protagonisten de rode kaart onder de neus kregen. Coach Van Houdt bracht hierdoor Jacobs in ten nadele van Adesanya en door interne positiewissels veranderde de fysionomie van de wedstrijd.

Soeverein centraal duo

Lyra-Lierse bleef de betere ploeg, maar het bleef uitkijken voor de uitbraken van de thuisaanvallers. Het soeverein spelende centrale duo Weuts – Van den Brande wist wel raad met de flankvoorzetten.

Het laatste deel van de wedstrijd had geen van beide ploegen zin om op het countermes te lopen en zo stevende de wedstrijd af op strafschoppen.

Maes pakt er twee

Het legioen schoof op richting doel om niets te missen en zo kon de penaltythriller beginnen. Gwen Jacobs mocht beginnen en plaatste de bal keurig in de hoek. Ook Westhoek zette zijn eerste penalty om, waarna Peffer de bal netjes naar de hoek stuurde. Westhoek zette de bordjes weer gelijk, waarna de ervaren Weuts de bal mooi tegen het zijnet trapte. De druk bleef zo bij Westhoek liggen. Maes stond paraat … en redde!

Lambreghts was nu aan de beurt en ook ons Jerommeke miste niet. Westhoek zette zijn vierde strafschop om en de bordjes stonden op 4 – 3 in het voordeel van Lyra-Lierse, met elk nog een penalty te gaan. Maes zelf kon het vonnis voltrekken door de vijfde strafschop om te zetten. Zijn opponent nam de bal nog in handen, in een poging om Kristof te destabiliseren. Deze nam een lange aanloop, maar schoot hoog over. Kristof had evenwel nog een kans om zijn misser recht te zetten door de volgende en laatste strafschop van Westhoek te stoppen. En jawel, tot grote vreugde van de fans ranselde de ‘white Stanley Menzo’ van Lyra-Lierse de bal uit zijn doel.

Complimentjes van Westhoek voor de fans

Dit was het startsein voor het eerste collectieve supportersdelirium van het nieuwe seizoen, met als toetje de klassieke ‘tchiki bumba’, ingezet door de jongste meegereisde supporters. De fans van Westhoek stonden erbij en keken er met grote ogen naar. Nadat de fans de complimenten van de mensen van Westhoek in ontvangst hadden genomen voor hun geweldige supportersgedrag, trokken ze goedgemutst terug naar Lier.

Volgende ronde tegen Helson Helchteren

In de derde ronde ontvangt Lyra-Lierse op eigen veld reeksgenoot Helson Helchteren in het kader van de volgende speeldag van de Croky Cup. Deze wedstrijd wordt wellicht niet op zondag gespeeld. Hou onze website en sociale media in het oog voor deze kalenderwijziging.

 

Opstelling K. Lyra-Lierse: Maes, Balbi, Van den Brande, Weuts, Van den Abeele, Lambreghts, Van Parys, Dillien (59′ Nys), Van Goylen (76′ Cloetens), Adesanya (63′ Jacobs), Peffer.

Doelpunten: geen
Geel: Gantois (14′), Weuts (35′), Robaeys (39′)
Rood: Van Parys (60′), Da Silva (60′)