Beker van België | 29 juli 2018

Lyra-Lierse bekert verder na een 2-5 overwinning tegen Stade Everois

Enkele honderden supporters van onze nieuwe club tekenden present om hun Lyra-Lierse helden te ondersteunen. Onder hen ook een volle bus van supportersclub Lier Gere Bij. Op de tribune namen met de afwezigen Dermaut, Nijs, Wils en Cremers schoon volk plaats.

Door het legioen aangevuurd nam Lyra-Lierse van bij het begin het heft in handen. Het was tot het kwartier wachten voor de eerste doelkans. Een goed spelende Seraaj El Mokadem stuurde gelegenheidsspits Lambreghts het straatje in, maar hij vond thuisgoalie Gustin op zijn weg.

Even later bereikte een voorzet van Van den Abeele regisseur Flebus. Hij maakte zich met wat zoolwerk vrij en zette met een lage knal de 0 – 1 op het bord.

Onze Lierenaars drukten door. Dillien vond Seraaj, maar zijn knal werd door Gustin vanonder de lat getikt. Rond het halfuur schilderde Dillien de bal vanop rechts op de knikker van Lambreghts, maar zijn kopbal strandde op de kruising. Zo werd er gerust met de kleinste voorsprong, hoewel die ruimer had kunnen zijn.

Al in de eerste minuut na de herneming kwam Lyra-Lierse dicht bij het tweede doelpunt, maar Lambreghts en daaropvolgend Flebus konden Gustin van dichtbij niet verschalken. Groot was de verrassing toen de thuisploeg plots op gelijke hoogte kwam, wanneer de doorgebroken Touwaide de bal over de uitgekomen Mats Sterkens lobde.

Onze Lyra-Lierse mannen toonden echter hun karaktersterke en bleven zowel fysiek als voetbaltechnisch de meerdere van hun Brusselse opponenten. Lambreghts tikte op het uur door naar Dillien, die met een listig puntertje Lyra-Lierse terug op voorsprong zette.

Op het derde kwartier kon de thuisploeg, weer tegen de gang van het spel in, nogmaals gelijkmaken. Maar dit betekende het signaal voor Lyra-Lierse om alle aanvallende registers open te trekken. Wat volgde was een festival van mooie aanvallen, kansen en doelpunten.

De ingevallen supersub Ascension stak heerlijk listig de bal door naar Dillien, die Lambreghts bediende, voor wie het een koud kunstje was om af te werken. Een bekroning voor de sterke wedstrijd van de onvermoeibare Gaetan!

Diezelfde Lambreghts knalde even later op de paal, Seraaj El Mokadem kon in de herneming voorzetten naar Flebus, die zijn tweede doelpunt tegen de netten prikte. Een scorende middenvelder, zo zien we het graag!

Het voetbalfestijn was nog niet over. De ingekomen Daal liet een staaltje van zijn kunnen zien en stuurde zijn maatje Ascension door de Brusselse verdediging. Djuric – Joe voor de vrienden- bleef onzelfzuchtig en paste lateraal naar de mee opgerukte Seraaj El Mokadem, die voor de eindcijfers zorgde. Een enig mooie aanval!

In de slotminuten had de score zelfs hoger kunnen oplopen, met kansen voor Seraaj en Daal.

Na de wedstrijd verbroederden de Lyra-Lierse fans met de spelers in een geweldige ambiance. De mensen van Evere wisten zowaar niet wat ze zagen! De fans zagen een goed voetballend team, dat nog een groeimarge heeft, wanneer de afwezigen terugkomen.

Volgende zondag trekt de Lyra-Lierse familie naar Wijgmaal, een ploeg uit 2e Amateur, die vorig seizoen in de top vijf speelde.