Beker van België | 8 augustus 2022

Bekerwedstrijd tegen Zwarte Leeuw verschoven naar zaterdag 19u30 in Rijkevorsel

Na de 2-1 overwinning tegen KHO Bierbeek, plaatste Lyra-Lierse zich voor 3e ronde van de Beker van België. Daarin treffen we oude bekenden KFC Zwarte Leeuw. Zij wonnen zaterdagavond op eigen veld van Solières Sport (2e afdeling ACFF) met dezelfde cijfers.

Oorspronkelijk werd deze wedstrijd geloot als een thuiswedstrijd voor Lyra-Lierse. De vertraagde werken aan de nieuwe kunstgrasmat in het Luc De Rijckstadion laten het echter nog steeds niet toe om deze partij in Berlaar af te werken. Tegen Bierbeek werd er tijdelijk uitgeweken naar KVK Hooikt. Voor de wedstrijd tegen KFC Zwarte Leeuw vonden beide clubs het geschikter om de wedstrijd in het nostalgische Louis Van Roeystadion van Zwarte Leeuw af te werken. Ook wordt de wedstrijd verplaatst van zondagmiddag naar zaterdagavond met aftrap om 19u30.

De winnaar trekt in het weekend van 20-21 augustus naar de winnaar van het duel tussen Londerzeel (2e afdeling B) en RAAL La Louvière (1e Nationale). In een eventuele 5e ronde werd Challenger Pro League-club Lommel SK als tegenstander uitgeloot.