K. Lyra-Lierse alumni

De doorstroming van onze jeugdspelers naar onze A-kern is één van de absolute kernwaarden van K. Lyra-Lierse. Hiermee treedt K. Lyra-Lierse waardig in de voetsporen van het voormalige K. Lierse S.K. en K. Lyra TSV. Ook schopten heel wat van de door ons opgeleide spelers het tot op de hoogste niveaus van het Belgische voetbal.

Koen Weuts

Koen zette als echte Pallieter zijn eerste voetbalstappen in de jeugdwerking van K. Lyra TSV en vervolgde daarna zijn opleiding bij K. Lierse S.K.

Op zijn 16e maakte hij zijn debuut voor K. Lierse S.K. in de toenmalige 2e Klasse. Na 3 jaar in het eerste elftal bij Lierse maakte Koen de overstap naar OH Leuven (2e Klasse), waar hij als basisspeler in 2011 de promotie naar de Jupiler Pro League afdwong. De volgende twee seizoenen speelde Koen dan ook 51 wedstrijden op het hoogste niveau. Na OHL begon hij aan zijn avontuur bij de Nederlandse tweedeklasser Helmond Sport waar hij 52 wedstrijden speelde.

In 2015 keerde Koen terug naar Lierse, om daar in de Proximus League (1B, de voormalige 2e Klasse) uit te groeien tot vaste waarde bij de Sportkring tot de club helaas ophield te bestaan. Na het faillissement van Lierse speelde Koen nog voor RWDM in 1e Amateur. Sinds 2019 is Koen echter helemaal terug thuis bij K. Lyra-Lierse, de club die de verderzetting is van zijn twee jeugdclubs. In zijn eerste seizoen, pakte hij meteen ook de promotie naar de 2e Afdeling. Sinds 2020 is hij ook de officiële peter van onze jeugdwerking.

 


Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Glenn Claes

Ook Glenn Claes is een rasechte Lierenaar met een achtergrond bij beide historische Lierse clubs waaruit K. Lyra-Lierse voortvloeide. Glenn begon bij Lyra en brak helemaal door bij Lierse. Door het gebrek aan doorgroeimogelijkheden bij Lierse onder het toenmalige beleid, verhuisde hij na zijn debuut op het Lisp naar KV Mechelen. Daar groeide hij de volgende 4 seizoenen in de Jupiler Pro League uit tot vaste waarde en speelde hij 88 wedstrijden. Sinds 2018 is Glenn actief in 1B (de voormalige 2e Klasse) bij o.a. Lommel United, Excelsior Virton & RWDM.

 


Gwen Jacobs

Nog zo’n echte Schapenkop uit onze eigen jeugd, en met ervaring op hoog niveau, is Gwen Jacobs. Hij begon met voetballen bij het oude K. Lyra TSV, waarna hij verder de jeugdreeksen van de voormalige Lierse Sportkring doorliep. Van de U16’s bij Lierse ging hij terug naar Lyra waar hij op 18-jarige leeftijd in het eerste elftal debuteerde. Daar werd hij in 2014 door tweedeklasser KSK Heist opgemerkt en speelde hij in het seizoen 2014-2015 28 wedstrijden op het tweede niveau van het Belgische voetbal. Een jaar later verhuisde hij naar KSV Temse waar hij 2 seizoen speelde in 3e Klasse (en 2e Amateur, na de competitiehervorming).

In het seizoen 2017-2018 keerde hij terug naar Lyra, om daar meteen mee de titel te pakken in 1e provinciale en vervolgens de geboorte van K. Lyra-Lierse mee te maken.

 


Lars Van den Brande

Lars is een geboren en getogen Lierenaar die zijn voetbalcarrière startte bij K. Lyra TSV en daarna de jeugdreeksen van het voormalige K. Lierse S.K. doorliep. Hij debuteerde vervolgens op 18-jarige leeftijd in het eerste elftal van Lierse in 2009, en dit onder Herman Helleputte in de eindronde tegen Dender. Na zijn vertrek bij Lierse in 2010, speelde Lars eerst kort voor Sint-Lenaarts en vervolgens 7 jaar bij KFC Duffel in de 4e Klasse en vervolgens 2e Amateurklasse. In 2019 maakte hij terug de overstap naar K. Lyra-Lierse.

Niet enkel door zijn eigen verleden is Lars kind aan huis bij K. Lyra-Lierse. Zijn tweelingbroer Sam was tot aan het begin van het seizoen 2018-2019 kapitein met meer dan 200 wedstrijden voor Lyra. Daarnaast speelde Stefan Van den Brande (vader van Sam & Lars, n.v.d.r.) van 1988 tot 1991 eveneens 68 wedstrijden voor Lyra.

 


Quinten Van Goylen

Quinten Van Goylen stroomde in 2018 door van de jeugdwerking van het failliete K. Lierse S.K. naar het A-elftal van K. Lyra-Lierse. De gradueel opgebouwde speelkansen & groeimogelijkheden voor jonge spelers is van in het begin één van dé speerpunten van K. Lyra-Lierse. En Quinten is daar het perfecte voorbeeld van. Vandaag is Quinten uitgegroeid tot een vaste waarde in ons A-elftal.

 


Mats Sterkens

Mats is een kind van het huis pur sang. Hij begon te voetballen bij Massenhoven en sloot zich op zijn 6 jaar aan bij de Koninklijke Lierse Sportkring. Vanaf de U13 maakte hij vervolgens de overstap naar K. Lyra TSV. Zo doorliep hij onze beide jeugdreeksen, tot hij al op zijn 15 jaar bij de A-kern van Lyra mocht aansluiten. Sinds 2014 krijgt Mats als tweede doelman de kans om zich stapsgewijs verder te ontwikkelen en zich geregeld te bewijzen onder de lat van het eerste elftal.

 


Jason Adesanya

Jason stapte gedurende zijn jeugd over van Diegem Sport naar K. Lierse S.K. Als 18-jarige maakte hij bij de Sportkring zijn profdebuut in de Jupiler Pro League tegen Beerschot en scoorde hij zijn eerste doelpunt in een legendarische bekerwedstrijd in en tegen Standard. Na twee seizoenen Lierse verruilde hij Lier voor ASV Geel in de toenmalige 2e Klasse en speelde hij vervolgens ook nog voor KV Mechelen (Jupiler Pro League), Lommel United (2e Klasse), Antwerp, (2e Klasse), Rupel Boom (2e amateurklasse) & KSK Heist (1e amateurklasse).

In 2019 maakte Jason de terugkeer naar K. Lyra-Lierse en had hij met 7 doelpunten meteen een belangrijk aandeel in de titel en promotie in de 3e amateurklasse.

 


Elio Balbi

Elio Balbi stroomde als Lierse-jeugdproduct door naar de A-kern, waar hij in 2005 zijn debuut maakte in de hoogste klasse tegen Racing Genk. Hij verhuisde in 2006 naar tweedeklasser Red Star Waasland en koos halverwege het seizoen 2007-2008 voor Lyra TSV, toen in 4e nationale. Sindsdien is hij, een korte tussenstop bij KFC Oosterzonen buiten beschouwing gelaten, een vaste waarde (en kapitein) geweest in het eerste elftal van rood-wit en vervolgens van K. Lyra-Lierse.

 


Andere spelers die o.a. mee behoren tot de trotse groep alumni van de K. Lyra-Lierse jeugdwerking:

  • Aboubakary Koita, ASV Geel, KAA Gent, KV Kortrijk, Waasland-Beveren
  • Gianni Van Den Buijs, K. Lierse S.K., KVC Westerlo, VW Hamme, KFC Duffel & K. Lyra-Lierse
  • Gianni Vets, K. Lierse S.K., KSK Heist, Hoogstraten VV, Zwarte Leeuw & K. Lyra-Lierse
  • Mathias Nys, K. Lierse S.K. beloften, Rupel Boom, KFCO Beerschot-Wilrijk, Lyra TSV & K. Lyra-Lierse
  • Yassir Ibn El Mokadem, K. Lyra-Lierse
  • Seraajedinne Ibn El Mokadem, K. Lyra-Lierse & City Pirates
  • Kobe De Smet, K. Lyra-Lierse
  • Thomas Verbist, K. Lyra-Lierse
  • Jarni Vastavel, K. Lyra-Lierse