K. Lyra-Lierse alumni

De doorstroming van onze jeugdspelers naar onze A-kern is één van de absolute kernwaarden van K. Lyra-Lierse. Hiermee treedt K. Lyra-Lierse waardig in de voetsporen van het voormalige K. Lierse S.K. en K. Lyra TSV. Ook schopten heel wat van de door ons opgeleide spelers het tot op de hoogste niveaus van het Belgische voetbal.

Koen Weuts

Koen zette als echte Pallieter zijn eerste voetbalstappen in de jeugdwerking van K. Lyra TSV en vervolgde daarna zijn opleiding bij K. Lierse S.K.

Op zijn 17e maakte hij zijn debuut voor K. Lierse S.K. in de toenmalige 2e Klasse. Na 3 jaar in het eerste elftal bij Lierse maakte Koen de overstap naar OH Leuven (2e Klasse), waar hij als basisspeler in 2011 de promotie naar de Jupiler Pro League afdwong. De volgende twee seizoenen speelde Koen dan ook 39 wedstrijden op het hoogste niveau. Na OHL begon hij aan zijn avontuur bij de Nederlandse tweedeklasser Helmond Sport waar hij 52 wedstrijden speelde.

In 2015 keerde Koen terug naar Lierse, om daar in de Proximus League (1B, de voormalige 2e Klasse) uit te groeien tot vaste waarde bij de Sportkring tot de club helaas ophield te bestaan. Na het faillissement van Lierse speelde Koen nog voor RWDM in 1e Amateur. Sinds 2019 is Koen echter helemaal terug thuis bij K. Lyra-Lierse, de club die de verderzetting is van zijn twee jeugdclubs. In zijn eerste seizoen, pakte hij meteen ook de promotie naar de 2e Afdeling. Sinds 2020 is hij ook de officiële peter van onze jeugdwerking.

 


Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Glenn Claes

Ook Glenn Claes is een rasechte Lierenaar met een achtergrond bij beide historische Lierse clubs waaruit K. Lyra-Lierse voortvloeide. Glenn begon bij Lyra en brak helemaal door bij Lierse. Door het gebrek aan doorgroeimogelijkheden bij Lierse onder het toenmalige beleid, verhuisde hij na zijn debuut op het Lisp naar KV Mechelen. Daar groeide hij de volgende 4 seizoenen in de Jupiler Pro League uit tot vaste waarde en speelde hij 88 wedstrijden. Sinds 2018 is Glenn actief in 1B (de voormalige 2e Klasse) bij o.a. Lommel United, Excelsior Virton & RWDM.

 


Gwen Jacobs

 

 


Lars Van den Brande

 

 


Quinten Van Goylen

Quinten Van Goylen stroomde in 2018 door van de jeugdwerking van het failliete K. Lierse S.K. naar het A-elftal van K. Lyra-Lierse. De gradueel opgebouwde speelkansen & groeimogelijkheden voor jonge spelers is van in het begin één van dé speerpunten van K. Lyra-Lierse. En Quinten is daar het perfecte voorbeeld van. Vandaag is Quinten uitgegroeid tot een vaste waarde in ons A-elftal.

 


Mats Sterkens

 

 


Jason Adesanya

 

 


Elio Balbi

Elio Balbi stroomde als Lierse-jeugdproduct door naar de A-kern, waar hij in 2005 zijn debuut maakte in de hoogste klasse tegen Racing Genk. Hij verhuisde in 2006 naar tweedeklasser Red Star Waasland en koos halverwege het seizoen 2007-2008 voor Lyra TSV, toen in 4e nationale. Sindsdien is hij, een korte tussenstop bij KFC Oosterzonen buiten beschouwing gelaten, een vaste waarde (en kapitein) geweest in het eerste elftal van rood-wit en vervolgens van K. Lyra-Lierse.

 


Andere spelers die o.a. mee behoren tot de trotse groep alumni van de K. Lyra-Lierse jeugdwerking:

  • Aboubakary Koita, ASV Geel, KAA Gent, KV Kortrijk, Waasland-Beveren
  • Gianni Van Den Buijs, K. Lierse S.K., KVC Westerlo, VW Hamme, KFC Duffel & K. Lyra-Lierse
  • Gianni Vets, K. Lierse S.K., KSK Heist, Hoogstraten VV, Zwarte Leeuw & K. Lyra-Lierse
  • Mathias Nys, K. Lierse S.K. beloften, Rupel Boom, KFCO Beerschot-Wilrijk, Lyra TSV & K. Lyra-Lierse
  • Yassir Ibn El Mokadem, K. Lyra-Lierse
  • Seraajedinne Ibn El Mokadem, K. Lyra-Lierse & City Pirates
  • Kobe De Smet, K. Lyra-Lierse
  • Thomas Verbist, K. Lyra-Lierse
  • Jarni Vastavel, K. Lyra-Lierse