Wedstrijdverslag | 29 september 2024

Lyra-Lierse springt naar de leidersplaats na derby die alle verwachtingen inlost

De tribunes waren voor deze derby goed gevuld met fans die er aan beide zijden er een lekkere sfeer van zouden maken. Op het terrein ging het er intens aan toe, na de wedstrijd trok al wat Heist en Lyra-Lierse was naar de grote feesttent om er samen een vet feestje van te maken: amateurvoetbal op zijn mooist.

De wedstrijd begon met een supporter van Lyra-Lierse in flamingopak aan de aftrap, een vrij gezellige vondst! Of het ook een pretty flamingo was, daarover zijn de meningen verdeeld. De Lierenaars schoten goed uit de startblokken. Na voorbereidend werk van Schils legde Peffer af naar spitsbroeder Adesanya, die tipte het leer over. Heist reageerde in de persoon van de gevaarlijke Mylan Carrasco. De broer van Rode Duivel Yannick sneed naar binnen, maar zijn schot kon Sterkens niet verontrusten. Iets na het kwartier claimde Kil een vrije schop na een dubieuze ingreep aan de rand van de meter, maar scheidsrechter Bultynck zag er geen graten in.

Lyra-Lierse bleef de gevaarlijkste ploeg. Een knappe één-twee tussen Peffer en Adesanya werd afgevlagd. Dan weer Heist. De snelle Troonbeeckx ging er op rechts vandoor en legde af, maar het schot van de Heistse aanvaller werd nog door een Lierenaar afgeblokt.

Lierse voorsprong houdt niet lang stand

De Pallieters namen meteen weer over. Kil met de steal naar Peffer, Jordy besloot over. Rond het half uur kwam Heist twee keer gevaarlijk opzetten. Volant kon een voorzet ontzetten, Lemmens trapte de rebound over. Even later dé kans op de 1-0, wanneer Colman oog in oog met Sterkens kwam. Hij plaatste het leer net naast de verkeerde kant van de paal. Missers worden duur betaald in de hoogste Amateurreeks, we vallen in herhaling. Een paar tellen later vond Peffer aan de overkant Van Goylen met een heerlijke kruispas. De voorzet van Quinten bleef hangen, Kil won het duel en knalde binnen, het uitvak ontplofte.

Peffer probeerde het dan nog eens met een hoekschop naar de eerste paal, maar zonder succes. Meteen daarna weer Peffer met een fraaie actie, maar zijn voorzet vond geen verlengstuk. Het zag er niet naar uit dat de gastheren voor de pauze nog bij machte zouden zijn om tegen te prikken, maar Carrasco kon op links een lange bal met de borst aannemen en dan strak voorzetten. Aan de eerste zone kon Colman in twee tijden afwerken, ditmaal was het de Heistse spionkop die kon vieren. Toch fijn hoor, wanneer de Lierse fans verbaal weerwerk krijgen.

Lyra-Lierse was net voor het rustsignaal zowaar dicht bij een hernieuwde voorsprong. Adesanya vond Schils. Zijn schot trof de vuisten van doelman Van Aerschot, in de herneming knalde Kil in de vlucht net over. Tijd voor een natje en een droogje na een boeiende eerste helft!

De tweede helft verliep minder evenwichtig dan de eerste, want het waren vooral de Lierenaars die het spel maakten. Van Goylen – sterke tweede helft! – bediende de alomtegenwoordige Peffer, die naar binnen draaide en naast trapte. Niet veel later rolde Van Goylen de ganse linkerflank op en bracht de bal voor met een boogbal. De poging van Schils werd nog gestuit.

He scores when he wants

Maar dan achtte mighty Max Volant zijn moment gekomen. Hij pakte in de as van het veld heel wat meters en loodste dan met een gemeten lange bal Peffer door de verdediging. De Lierse scherpschutter kapte zijn mannetje uit en schoot het leer naast Van Aerschot. Jordy Peffer, he scores when he wants! Heeft deze Dennis Bergkamp van het Amateurvoetbal ooit beter gevoetbald? Feestje in de tent, olé, olé, zongen de Lierse fans. Jordy had wel zin in meer, maar zijn vrije schop ging een metertje naast.

Samurai to the rescue

De thuisploeg moest nu komen, maar de ideeën ontbraken grotendeels. En toch was de gelijkmaker bijzonder dichtbij toen het leer in de kleine rechthoek voor de voeten van een Heistenaar kwam. Velen zagen de bal al binnen, maar Augustijns – Gust voor de vrienden – wierp zich als een ware Samurai voor de bal. Een gemaakte goal verhinderen is zo goed als er zelf een maken, Sebbe!

Op pass van Augustijns ging Peffer nog eens op pad. Hij kapte zich vrij en kruiste zijn schot, Van Aerschot bracht redding. Onze Pallieters hadden fysiek de overhand. Van Goylen trok zich weer eens op gang, via de prima ingevallen Boulaouali kwam de bal tot bij Peffer, Jordy trapte over.

Heist bracht zijn resterende invallers (waaronder de boomlange Bastiaensen) in en zette in de slotfase nog alles op alles. Dit resulteerde nog in een allerlaatste kans, maar Sterkens kon het vluchtschot nog weren.

Zo gingen de Pallieters verdiend met de drie punten aan de haal na weeral een gave collectieve prestatie. Met een speciale vermelding voor de defensie, waar Volant, Versmissen en Vets op een hoog niveau acteerden.

Feestje in de tent op nummer 1

Dan kon het zotte feestje in de tent beginnen. Van links naar rechts en van rechts naar links, een niet nader genoemde Lyra-Lierse supporter met zijn signatuur ‘Angels’ act, polonaises met spelers en supporters van Heist en Lyra-Lierse door elkaar. U had erbij moeten zijn. Dit smaakt naar een herhaling voor de terugwedstrijd!

Ook op zondagnamiddag, het moment van schrijven van dit verslag, mag er lustig verder gevierd worden. Sporting Hasselt liet immers punten liggen in Knokke (2-2), waardoor heel Lyra-Lierse met fierheid mag genieten van de leidersplaats. Volgende week komt hekkensluiter Young Reds, de beloften van Antwerp, op bezoek in het Luc De Rijckstadion. Komen jullie mee de koppositie verdedigen?

 

K. Lyra-Lierse: Sterkens, Volant, Versmissen, Vets, Augustijns, Muyldermans, Van Goylen, Schils, Kil (55′ Boulouali), Peffer, Adesanya (C) (88′ El Mokadem)

KSK Heist: Van Aerschot, Carrasco (78′ Bastiaensen), Colman, Goossens (Boujemaoui), Lemmens (78′ Bollen), Troonbeeckx (61′ Van Hout), Heyselberghs, Sols, Vande Cauter, Hannach, Augustynen

Doelpunten: 38′ Kil 0-1, 42′ Colman 1-1, 62′ Peffer 1-2

Geel: 11′ Schils, 21′ Versmissen, 66′ Van Hout

Scheidsrechter: Lander Bultynck