Wedstrijdverslag | 17 december 2018

Lyra-Lierse sleept een punt uit de brand na een wedstrijd met twee gezichten

Goede luim

Het supportersdiner was een succes en de jenevers vonden gretig aftrek in het fandorp. De goede luim zat er zoals steeds weer in!

Trage start

Lyra-Lierse was erop gebrand om een einde te maken aan de opeenvolgende nederlagen en terug punten te pakken. De wedstrijd kwam eerder traag op gang. Nadat een scherpe voorzet aan de tweede paal werd weggewerkt door een Betekomse verdediger, kopte Cools de daaropvolgende hoekschop over.

Flitsend voetbal

Lyra-Lierse begon meer drang naar voren te tonen en dat loonde iets voor het kwartier. Een knap getrapte hoekschop van Jacobs bereikte Dermaut, die met de binnenkant in de volley afwerkte, voorbij een onthutste doelman De Jonge. Niet veel later stonden de bordjes bijna gelijk, toen een hard schot via de vuisten van Maes tegen de onderkant van de lat spatte. Hier kwam Lyra-Lierse goed weg.

Maar van dat moment af was het al Lyra-Lierse dat de klok sloeg. Heerlijk eentijdsvoetbal via Daal en Dermaut leverde een vrije schietkans op voor Jacobs, maar zijn schot was te zwak om De Jonge te verontrusten. De prangende fases voor het doel van Betekom volgden elkaar in sneltempo op. Daal kreeg vrij baan, maar De Jonge stond in de weg. Het was nog even opletten geblazen bij een uitbraak, maar de snelle Cools haalde de doorgebroken Betekom aanvaller in en intercepteerde gepast.

Een geniaal hakje van een goed spelende Dermaut loodste Dillien doorheen de defensie, zijn schot trof de onderkant van de dwarslat. Praktisch in dezelfde fase dook Daal op voor de Betekomse doelman, maar weer stond De Jonge paraat. Dit was een ronduit zeer sterk kwartier van de Pallieters! Net voor de rust viel dan toch het oververdiende tweede doelpunt, toen Balbi vanop afstand uitpakte met een zwabberschot dat achter De Jonge plofte. Een zondagsschot op een zaterdagavond! Zo gingen we rusten met een dubbele voorsprong, al bij al een magere beloning voor een sterke eerste helft.

Strafschop als kantelpunt

De tweede helft kon niet slechter starten. Na een aarzeling in de defensie kon een bezoeker aanleggen, Maes kon het schot niet klemmen, een gevolgde aanvaller werd neergelegd en zo belandde de bal op de stip. Maes redde de hard getrapte strafschop, maar niemand van onze jongens was gevolgd om de bal na de rebound weg te werken. Betekom was in deze fase wel alert en van dichtbij werd de bal in doel getrapt, hoewel enkele Lyra-Lierse spelers aangaven dat de bal niet helemaal over de lijn was.

Lyra-Lierse speelde na deze aansluitingstreffer met de daver op het lijf en al het goede van de eerste helft leek weg te smelten als sneeuw voor de zon. Na balverlies aan de zijlijn, kon een bezoeker oprukken. De precies getrapte voorzet werd even knap binnengekopt. Een zeer mooi doelpunt, maar wel ‘ne zure’ voor al wat Lyra-Lierse lief is. Onze geelzwarten probeerden wel, maar aan de 16 meter stokte het. We konden enkel nog een gevaarlijke voorzet van Dermaut noteren, die aan de tweede paal net niet kon worden beroerd.

De druiven werden helemaal zuur, toen een paar minuten voor affluiten een vrijschop aan de tweede paal werd binnen gebuffeld met het hoofd. De achterstand was een feit. Waar de tweede helft zich als een wandeling in het park aandiende, dreigde die tot een ware nachtmerrie uit te draaien…

Op de valreep

Met de moed der wanhoop probeerde Lyra-Lierse toch nog de bakens te verzetten. En warempel, in de laatste minuut zette de onvermijdelijke Dillien, die nochtans niet aan zijn sterkste wedstrijd bezig was, een raid op, die pas werd afgebroken toen hij werd neergehaald. De bal ging ook nu op de stip. Daal bleef koelbloedig en zette De Jonge op het verkeerde been.

Zo eindigde de wedstrijd op een gelijkspel, al bij al een juiste weergave na een wedstrijd waarin elk elftal een helft voor zijn rekening nam.

Pittig tweeluik

Dit voelde aan als een gemiste kans om thuis nog eens de drie punten te pakken, maar de supporters lieten het niet aan hun hart komen en beloonden de spelers met een warm applaus. Lyra-Lierse trekt nu de winterstop in om de batterijen terug op te laden. Met de verplaatsingen naar Tienen en Sint-Lenaarts wacht een pittig tweeluik. Maar met de steun van de fans is niets onmogelijk!

 


 

De wedstrijdbal wordt geschonken door Boomkwekerij Van Pelt uit Putte, waarvoor onze hartelijke dank!