Nieuws | 24 september 2020

Lyra-Lierse lijdt een nipte nederlaag, ondanks een fel slotoffensief

Een competitiewedstrijd op een weekdag heeft iets eigenaardigs. Niet alleen is het niet evident voor velen om naar het stadion te komen, maar ook de ambiance naast de lijn is dan net iets minder.

Gesloten eerste helft

Binnen de lijnen was het de eerste helft ook niet echt veel soeps. Beide ploegen wilden elkaar niet veel ruimte geven en dat liet goed voetbal niet toe. De thuisploeg begon het felst aan de wedstrijd, zonder kansen bij elkaar te voetballen. Lyra-Lierse toonde zich na tien minuten ook offensief, met Van Goylen die met een fraaie passeerbeweging zijn tegenstrever omspeelde en de lijn afging. Er was echter niemand gevolg om zijn voorzet te verlengen. De Pallieters kregen enkele halve kansen via Peffer en Kil, maar het was de thuisploeg die rond het half uur voor het eerste grote doelgevaar tekenden, bij een warrige fase in de Lierse kleine rechthoek. De beste Lierenaar voor rusten was Koen Weuts, die door zijn prima positiespel vaak de angel uit de Hasseltse aanvallen wist te halen.

Hasselt twee keer dichtbij

Net na de herneming schilderde Swaegers een hoekschop op het hoofd van Vets, maar zijn kopbal was te centraal. De snedige thuisploeg was dicht bij de openingstreffer toen een aanvaller schuin voor Maes opdook, maar het schot ging gelukkig over. Ook een minuut Later kwam Lyra-Lierse goed weg, toen een voorzet aan de eerste paal over werd gedevieerd.

Adesanya net niet

Na deze moeilijke periode nam Lyra-Lierse even over. Kil kon met het hoofd Adesanya bereiken, diens wreefschot ging via doelman Bastiaens en een verdediging over. Het was een van de weinige momenten dat sterke Jason uit de omknelling van zijn rechtstreekse tegenstander Mombaerts kon ontkomen. Het schot van Jason was eigenlijk de enige grote kans die Lyra-Lierse tegen de ijzersterke Limburgse defensie wist af te dwingen. De Limburgers maakten hun reputatie over een prima verdediging te beschikken, dan ook meer dan waar.

Dubbele achterstand

Bij het ingaan van het laatste kwartier kwam de thuisploeg niet onverdiend op voorsprong, toen Brandon Deville een door Maes gepareerd schot in doel kon verwerken. Lyra-Lierse moest nu wel voluit de kaart van het offensief trekken. Kil kon Peffer met een van zijn subtiele tikjes bereiken, Jordy kapte enkel Limburgers uit, zijn schot vanop 20 meter ging over. Nadat ook de thuisploeg nog het doel van Maes had bestookt met een pegel die over de winkelhaal suisde, zag de situatie er voor de Lierenaars benard uit toen Devon Maes een knappe aanval van dichtbij kon verzilveren.

Scheidsrechter Stevens durft geen tweede penalty te geven

Het pleit wel voor de mannen van Bart De Roover dat ze met nog enkele minuten op de klok het hoofd niet lieten hangen, maar ten aanval bleven trekken. Toen een thuisspeler in de 90ste minuut de bal met de hand beroerde, kon scheidsrechter Stevens niet anders dan de bal op te stip te leggen. Peffer trapte de aansluitingstreffer mooi in de hoek binnen. En zowaar, geen twee minuten later had de bal na een flagrante handsbal op een schot van Nys, weer op de stip gemoeten. Maar Stevens had het lef niet om de enige juiste beslissing te nemen. Misschien was zijn beslissing om de strafschop niet toe te kennen, ook ingegeven door het feit dat hij enkele fasen daarvoor een ingooi verkeerdelijk aan Lyra-Lierse had toegekend.

De thuisploeg was wat blij toen het laatste fluitsignaal weerklonk. Hasselt liet zien dat het een van de tenoren van de reeks kan worden. Misschien zat de bekerwedstrijd van afgelopen weekend nog in de benen, want Lyra-Lierse leek toch iets minder fris voor de dag te komen. Veel recuperatietijd is er ook nu niet, want zondag komt Spouwen op bezoek, dat dan zijn eerste wedstrijd van de competitie speelt.

Lyra-Lierse:
Maes – Balbi (85’ Jacobs) – Weuts – Van Den Brande – Swaegers – Vets – Kil – Nys – Van Goylen (70’ El Mokadem) – Peffer – Adesanya

Doelpunten:
75’ Deville 1 – 0
88’ Maes 2 – 0
90’ Peffer 2 – 1

Gele kaarten:
Etien (36’) – Balbi (40’) – Peffer (71’) – Kil (80’)