Jeugdwerking | 24 juni 2021

Kurt Teugels blijft de volgende 3 jaar Hoofd Opleidingen van onze club

Onze club heeft de lange coronaperiode nuttig gebruikt om werk te maken van een vooruitblik op de volgende jaren. In dat kader verlengden enkele sterkhouders van ons eerste elftal hun contract al t.e.m. 2024. Maar ook op andere domeinen probeert K. Lyra-Lierse vooruit te kijken.

In dat kader werd er gesproken met Kurt Teugels, Hoofd Opleidingen van onze Lyra-Lierse dhulst’ Academie. Samen kwamen we tot de verlenging van de lopende samenwerking voor de volgende 3 seizoenen.

Hoofd Opleidingen Kurt Teugels: “Onlangs behaalden we een 4 sterren quotering door Double Pass, de hoogst mogelijke score. Je hebt dan twee keuzes: er vanuit gaan dat je werk erop zit of die 4 sterren als een motivatie beschouwen om het resterende werk dat er op de plank ligt ook nog aan te pakken. Samen met de club, en de geweldige ploeg van jeugdtrainers die op onze club actief is, kies ik resoluut voor het laatste.”

“Want ook in de komende jaren staat onze jeugdwerking nog voor enkele uitdagingen. Ons jaarlijkse internationale Paastornooi groeit in aanzien en we krijgen hiervoor steeds meer aanvragen van buitenlandse clubs. Komend seizoen starten we met onze Regio Academie waarbij we aan een sterk netwerk met clubs uit de ruime omgeving bouwen. En er is natuurlijk een steeds concreter wordend vooruitzicht om met onze jeugdploegen opnieuw in onze eigen stad te kunnen voetballen in een nieuw jeugdvoetbalcomplex aan de Hoge Velden. Dat zijn toch allemaal zaken waar ik mee mijn schouders wil onderzetten in de komende jaren.”

Algemeen verantwoordelijke Raf Bormans: “Onze jeugdopleiding heeft de voorbije jaren enorme stappen vooruit gezet en Kurt heeft daar al 4 jaar een groot aandeel in. Ik hou van continu├»teit en via deze verlengde samenwerking kunnen we ook in onze jeugdwerking de nodige stabiliteit en kwaliteit verzekeren. Bovendien kent Kurt, met een verleden zowel in de jeugdwerkingen van Lyra en Lierse, onze club door en door en is zijn verlengd engagement ook weer een bevestiging van het feit dat het aangenaam vertoeven is op onze club.”