Jeugdwerking | 2 april 2024

Antwerp U14, Union U13 & KV Mechelen U12 winnen 50ste jubileumeditie van ons Internationaal Paastornooi

Het Paasweekend zit erop en dus betekent dat ook het einde van alweer een prachtige driedaagse vol internationaal jeugdvoetbal van topniveau, op de 50ste jubileumeditie van ons Internationaal Paastornooi. Ondanks het mindere weer op zaterdag en zondag mocht onze club op Sportpark Sneppenbos in Vremde alweer een 3.000-tal bezoekers uit België, Nederland en Duitsland ontvangen.

Onze club wil nogmaals alle talrijke vrijwilligers, sponsors en deelnemende clubs van harte bedanken voor opnieuw een uiterst geslaagde editie!

Antwerp, Union & KV Mechelen kronen zich tot winnaars

Op zaterdag pakten de U12 van KV Mechelen de winst, na penalty’s tegen OH Leuven. Zondag waren de U13 van Union te sterk voor Charleroi. En ook op maandag bij de U14-ploegen moesten penalty’s beslissing over de eindwinst brengen in de finale tussen Antwerp en Club Brugge. De Sinjoren trokken uiteindelijk aan het langste eind.

Opvallend: dit jaar eindigde geen enkele Nederlandse ploeg in de top 3 in alle leeftijdscategorieën. En dat terwijl de Nederlandse clubs doorgaans vaste kandidaten zijn voor de eindwinst. Redenen genoeg dus voor onze Noorderburen om revanche te nemen in 2025!

Jeugd K. Lyra-Lierse verweert zich opnieuw kranig tussen de eliteclubs

Net zoals vorige jaargangen stonden ook de U12, U13 en U14 van onze Koninklijke Lyra-Lierse mee tussen het deelnemersveld. Onze IP-ploegen deden het opnieuw prima tussen de andere jeugdploegen van nagenoeg allemaal profclubs.

Onze U12 zat in een sterke groep met o.a. Ajax en latere derde STVV. Een hoge eindklassering werd daardoor al snel in de kiem gesmoord. In de knock-outs konden ze nog wel Alemannia Aachen opzij zetten. Onze U13 deelde de groep met uiteindelijke winnaars Union en rekende in de knock-out fase af met Lierse Kempenzonen. Onze U14 tenslotte haalde de hoogste eindklassering: op hun weg naar de elfde plaats moesten met Quick Boys, FC Eindhoven en VV Venlo drie Nederlandse clubs het onderspit delven.

U12: 18e plaats
U13: 14e plaats
U14: 11e plaats

Podiumplaatsen

Tornooiuitslagen

Leeftijdscategorie U12: Zaterdag 30 maart 2024
Schema & uitslagen

Leeftijdscategorie U13: Zondag 31 maart 2024
Schema & uitslagen

Leeftijdscategorie U14: Maandag 1 april 2024
Schema & uitslagen