Interview | 3 mei 2019

Yannis Van Parys: “We gaan er alles aan doen om die eindronde te winnen”

Yannis Van Parys begon te voetballen bij K. Lierse SK, om een een jaar later naar Berchem Sport te verhuizen en vervolgens over te stappen naar Germinal Beerschot. Daar doorliep hij verder de jeugdreeksen tot aan de beloften, en maakte hij uiteindelijk ook deel uit van de A-kern. De doorbraak volgde bij Lyra, waar hij twee seizoenen speelde. Daarna volgden twee jaar bij KFC Turnhout, waar hij ook Steven Dillien trof. Ze maakten dit seizoen samen de overgang naar Lyra-Lierse. En net als zijn maatje verlengde hij onlangs zijn contract bij onze club na een ijzersterke terugronde.

Yannis, ben je helemaal hersteld na je aanslepende scheenbeenblessure?

“Ik lag er lang uit, sinds de eerste competitiewedstrijd in Betekom. Mijn blessure is helemaal genezen, al voel ik dat ik nog niet volledig aan mijn fysieke top zit, maar dat komt wel goed.”

Is het een toeval dat je terugkeer samenviel met het begin van de reeks van elf ongeslagen wedstrijden?

(lacht) “Ik denk dat dit toch vooral de verdienste is van de ganse groep. Het loopt wel lekker de laatste tijd, na het winterdipje zijn we op het juiste moment terug aan het pieken. We willen die ongeslagen status nog wel even aanhouden, ook tijdens de eindronde.”

Wat liep er vorige zondag mis in het eerste half uur tegen Houtvenne?

“Houtvenne kon de bal te makkelijk tussen de linies spelen, maar na dertig minuten heeft de coach het systeem aangepast, zodat we op het middenveld een mannetje meer hadden. En toen begonnen we beter te voetballen en namen we de wedstrijd in handen. Ik ben blij dat we onze supporters konden verwennen met goed voetbal.”

Leeft de eindronde binnen de groep?

“Het zal wel zijn! We zijn er allemaal op gebrand om onze supporters de promotie te schenken. Ze verdienen dat, want ze blijven altijd achter de ploeg staan. Die ambiance maak je op dit niveau niet vaak mee. Kijk maar naar de ambiance zondag na de wedstrijd in het fandorp, toen we samen met de supporters vierden. Die zotte fans geven onze groep echt een boost en dat kan wel eens het verschil maken in de eindronde. En ik heb wel zin in nog een extra groot feest samen met onze supporters.”

Hoe gaan jullie de wedstrijd tegen Wellen aanpakken, nu deelname aan de eindronde een feit is?

“We gaan zeker niet met de handrem op spelen, als voetballer speel je altijd om te winnen. We willen graag nog de derde periode titel binnenrijven en onze ongeslagen reeks verderzetten. De fans hebben ook recht op spelers die zich volledig inzetten.”

Dank je wel Yannis, en veel succes in de eindronde!