Interview | 27 augustus 2023

Raf Bormans voor de seizoensopener tegen Houtvenne: “Ambitieus naar boven blijven kijken, trouw aan onze visie”

Woensdag 30 augustus is het eindelijk zover! Dan start de nieuwe competitie in 2de Afdeling. Eerste tegenstander voor Lyra-Lierse wordt promovendus KFC Houtvenne. Geen katje om zonder handschoenen aan te pakken. Integendeel, Houtvenne wordt genoemd bij de topfavorieten. Een stevige dobber, al was het maar omdat bij de tegenstander op speeldag 1 (dankzij moederclub KVC Westerlo) een pak geld rondgaat.

Op basis van de resultaten kan de voorbereiding op het nieuwe seizoen nog niet geslaagd genoemd worden. Nieuwe spelers inpassen kost altijd tijd en geduld. En heel wat sterkhouders zitten nog niet op hun topniveau. Op 30 augustus moet de mayonaise echter pakken en is het een uitgelezen moment voor onze spelers om hun beste niveau terug op te zoeken. Met Raf Bormans, algemeen verantwoordelijke van Lyra-Lierse, blikken we vooruit op het nieuwe seizoen.

Eindronde als onveranderde ambitie

“Wat de uitslagen tijdens het tussenseizoen ook geweest zijn, onze ambitie blijft onveranderd: wij ambiëren elk seizoen de eindronde en willen bovenaan meedraaien.” Bormans zegt het met enige reserve en voorzichtigheid, en dat is niet onlogisch. “Dat neemt niet weg dat het een heel zware reeks wordt dit seizoen. We zullen moeten opboksen tegen clubs die extra (buitenlandse) financiële middelen hebben gevonden. Enkele mecenassen, her en der bij diverse clubs, gaan onze opdracht er niet makkelijker op maken. Het zal hard werken worden, maar wij doen het op onze manier. Volgens onze eigen visie en principes. Met een club die in handen is van de supporters, waar we alles op eigen kracht doen en waar jonge gasten uit eigen streek in ons A-elftal kunnen doorgroeien.”

“Zo haalden we deze zomer veel jong talent van onder de Lierse kerktorens, en geloven we ook sterk in de kwaliteiten van doorgeschoven beloftenspelers zoals Bent Reijniers en Paco Van den Bogaert. Ze komen terecht in een kern waar heel wat ervaren sterkhouders gebleven zijn. Dus kwalitatief denk ik dat we opnieuw een stevig elftal op de been kunnen brengen, die zelfs de ‘rijkere’ ploegen in onze reeks het flink moeilijk kunnen maken. Zeker als onze supporters er gaan achter staan en van elke wedstrijd een thuismatch maken.”


Doorgestroomde belofte Bent Reijniers legt aan in de bekerwedstrijd tegen Achel. Zijn pegel spatte jammer genoeg uit elkaar op de dwarsligger.

Gespaard blijven van blessures

“Laat ons vooral ook hopen dat we in het nieuwe seizoen wat gespaard blijven van blessures. Daar hebben we vorig jaar meer dan ons deel van gehad: Adesanya, Kil, Sterkens, Weuts, Schils, Balbi, … Allemaal kregen ze af te rekenen met langdurig blessureleed. Ook dat heeft ons afgeremd. Uiteindelijk kwamen we één puntje te kort voor de eindronde. Zonder die blessures was de kans groot dat het anders was afgelopen. Maar dat moeten we nu achter ons laten.”


Zo vader, zo zoon. Raf Bormans met zijn zoon Jesse, in 2020 tijdens de uitwedstrijd in Houtvenne.

Kampioenenploeg van Lyra 2000

Aan steun zal het Lyra-Lierse ook in het komende seizoen niet ontbreken. Er is zoals steeds de trouwe achterban, en tegen Houtvenne zullen onze Pallieters ook kunnen rekenen op een uitverkochte POMAX Business Lounge en de aanwezigheid van de kampioenenploeg van Lyra uit 2000. Raf Bormans (zelf speler van de toenmalige kampioenenploeg) zal woensdag present zijn. Ook Wim Van Looy, Eddy Claes, de broers Peter en Pascal Leemans, Christoph Verstappen, Tom Van de Perre en alle anderen die in 2000 met Lyra het hoogste goed bij elkaar hebben gevoetbald, houden woensdag een reünie. Laat het voor de huidige spelersgroep een inspiratiebron zijn om met een flinke dosis motivatie aan de aftrap te komen tegen Houtvenne.

“We zullen op ons best moeten zijn om op de openingsspeeldag een goed resultaat te halen”, besluit Raf Bormans. “Daarom nog eens een warme oproep aan alle supporters met een hart voor onze club: zak woensdag af naar het stadion. Op deze eerste speeldag kunnen onze jongens elke steun gebruiken om te stunten tegen Houtvenne!”

 

Koop je abonnement online of tijdens onze eerste thuiswedstrijd aan de loketten

Pik je als trouwe supporter meerdere thuiswedstrijden per seizoen mee? Dan is een abonnement altijd de voordeligste optie. Het seizoen 2023-2024 is er dan ook één om opnieuw naar uit te kijken, met een pak interessante derby’s tegen o.a. Berchem Sport, Racing Mechelen, Rupel Boom, … Klik hier en reserveer online jouw plaats.

Bestel jouw abonnement online en wij leggen het ter afhaling klaar aan onze loketten op matchday. Ook ter plaatse aan onze loketten kan je jouw abonnement aanschaffen!