Interview | 10 augustus 2023

Jelle Somers: “Ik heb nog geen moment spijt van mijn overstap”

Zondag laat Lyra-Lierse de knikkers weer rollen. Op de competitiestart is het nog even wachten, maar in de bekercompetitie wordt er zondag, in de derde ronde van de Croky Cup, wel al met inzet gespeeld. Tegenstander wordt dan Achel VV, de vice-kampioen uit de Limburgse eerste provinciale. Aftrap van deze wedstrijd werd vastgelegd om 16u00.

Zeven nieuwkomers verwelkomde onze club tijdens het tussenseizoen. Zij kregen al heel wat wedstrijdminuten van coach Bart De Roover. Twee van die nieuwkomers, Cel Teunen en Jelle Somers, maakten daarvan reeds gebruik om zich in de kijker te spelen. En gooien zich volop in de debatten om een plaats in de ploeg af te dwingen richting competitiestart. Met de 19-jarige Jelle Somers hadden wij al een eerste gesprek. Hij maakte destijds al deel uit van de jeugdwerking van het oude Lierse, die na het faillissement geïntegreerd werd in Lyra-Lierse, en spendeerde sinds 2018 enkele jaren bij Beerschot en Lierse Kempenzonen.

“Niet lang moeten nadenken toen Lyra-Lierse kwam aankloppen”

“Ik ben er inderdaad 19, en heb net de deur op het Lisp achter mij dichtgetrokken”, aldus de piepjonge, nieuwe verdediger van Lyra-Lierse. “Het was een beslissing die ik niet zomaar snel, snel genomen heb. Maar ik was toe aan een nieuwe stap, aan wedstrijdminuten spelen in een hoofdmacht. Oefenwedstrijden speelde ik vorig seizoen bij Lierse Kempenzonen wel, maar van zodra het om officiële wedstrijden ging, werd ik steevast over het hoofd gezien. En dat wilde ik anders zien. Toen Lyra-Lierse kwam aankloppen en informeerde wat mijn plannen waren, heb ik als geboren en getogen Lierenaar niet al te lang moeten nadenken.”

Centraal? Of toch op de rechtsback?

Bij Lyra-Lierse lijkt het erop dat je op de rechtsbackpositie zal gaan belanden. Is dat jouw positie? “Nee, eigenlijk ben ik een centrale verdediger. Maar wanneer de trainer mij op rechts uitspeelt, zal ik op rechts spelen, zo simpel is dat. Zolang ik maar kan spelen, de positie maakt mij niet echt veel uit”.

Motivatie, maar geen grote uitspraken

Wat verwacht jij van het nieuwe seizoen voor Lyra-Lierse? “Ja, het was twee keer net niet voor Lyra-Lierse, hé. Twee keer was de club dicht bij die felbegeerde promotie, hopelijk wordt het nu derde keer, goede keer. Die ambitie voel je wel. Grote uitspraken ga ik er niet over doen, want dat zou ons alleen maar extra druk opleggen. Maar dat ik gemotiveerd zal zijn om er een succesvol seizoen van te maken, daar mogen de supporters wel op rekenen. Stel je voor dat ik met Lyra-Lierse bijvoorbeeld ooit nog een derby mag spelen, in het nieuwe stadion, tegen Lierse Kempenzonen? Geweldig moet dat zijn. Dan kan ik zelfs met de fiets naar het stadion komen. Maar vooraleer we zo ver zijn, moet er nog wel wat water door de Nete stromen.”

Snel geïntegreerd in de groep

Van de nieuwkomers bij Lyra-Lierse ken je er ook enkele, hé. “Klopt. Met Cel Teunen, Lennert Leemans en Jarne Janssen speelde ik vorig seizoen ook al samen. Ja, dat zorgt er natuurlijk mee voor dat je snel geïntegreerd raakt, en dat ik in een toffe groep ben beland met jongens van onder de Lierse kerktorens. En ook onder de supporters ben ik geen vreemde. Velen onder hen kwam ik ten tijde van het vroegere Lierse regelmatig op het Lisp tegen. Nee, ik heb er nog geen moment spijt van gehad dat ik mij te midden van deze bende, spelers en supporters, heb gegooid. Laat het nieuwe seizoen maar beginnen.”