Interview | 18 mei 2019

Elio Balbi blikt vooruit op de eindrondefinale

Elio Balbi is een van de publiekslievelingen bij Lyra-Lierse. De strijdlustige verdediger met spingveren in de schoenen is dan ook een echt Lyra-Lierseproduct. Hij doorliep zijn opleiding bij de jeugd van K. Lierse S.K. en nestelde zich na enkele omzwervingen bij Lyra. Hij maakte de geboorte van Lyra-Lierse mee en is dan ook stilaan vergroeid met de club. Als geen ander weet deze ervaren krijger hoe het eraan toe gaat in cruciale wedstrijden als deze van zondag.

Elio, hoe werd er getraind deze week?

We hebben heel scherp getraind, op een hoog niveau. Er werd getraind zoals we zondag willen spelen, we hielden ons niet in. De groep is gefocust, er zijn genoeg jongens die het klappen van de zweep kennen. Een extra troef is de hechte sfeer binnen de kern, we zijn een vriendengroep die voor elkaar door het vuur gaat. En dat zal ook zondag het geval zijn.

Wat weten jullie over de tegenstrever? Is Zwevezele gescout?

Zeker. Morgen worden we tactisch gebrieft. Zwevezele is een ambitieuze club. Ze zijn vier keer gepromoveerd op vijf jaar tijd en dat willen ze nog eens over doen. Maar dat deert ons niet, we kijken naar onszelf. We zijn een goed voetballend geheel en andere goed voetballende ploegen liggen ons. Het zal aan elkaar gewaagd zijn en hopelijk geven onze supporters dat extra duwtje in de rug.

Is kunstgras voor jullie een voor- of een nadeel?

Deze week hebben we heel de week op kunstgras getraind. Dat doen we altijd als de wedstrijd op kunstgras is. Ik beschouw het zeker niet als een nadeel. Je kan er goed op voetballen. Bovendien hebben we dit seizoen nog niet verloren op kunstgras. Denk maar aan de wedstrijden op Betekom, Bilzen, Tienen & Wellen.

Hoe ziet de verdere wedstrijdvoorbereiding eruit?

Morgenvoormiddag (zaterdag) trainen we. Dat zal eerder een tactische training zijn. Zondag vertrekken we om 10u30 en onderweg stoppen we voor een middagmaal. Het zal wel iets licht verteerbaar worden met genoeg koolhydraten. Ik vind het goed dat we niet op afzondering gaan, want dan val je uit je normale routine. En overconcentratie is ook niet goed.

Wat vind je van de contractverlenging van Jordy Peffer en het aantrekken van Jason Adesanya?

De club toont eens te meer haar gezonde ambitie. De contractverlenging van Jordy is een zeer goede zaak. Hij is graag bij ons en dit seizoen was hij een echte meerwaarde in de terugronde. Als hij de voorbereiding kan meedoen, gaan we wellicht een nog betere Peffer zien. Ook Adesanya is een toptransfer. Ik ken hem persoonlijk niet, maar enkele jongens in de groep wel. Naar verluidt is hij een ‘goede gast’. Hij is ook groot en sterk, dus een type spits ook dat we nog niet hadden. We gaan volgend seizoen in ieder geval een fantastische voorlijn hebben, met ook nog Steven (Dillien) erbij.

Er zal veel volk meereizen naar West-Vlaanderen. Wat betekent dat voor jullie?

Enorm veel. De supporters kunnen ons erdoor sleuren wanneer we het moeilijk hebben. Daarom roep ik iedereen op om zondag af te zakken naar Torhout en vocaal nog eens massaal achter het team te staan. Samen, met jullie achter ons, kunnen we bergen verzetten!