In memoriam | 28 maart 2024

Oud-Lierse-icoon Robert Willems (88) overleden

Onze club werd gisteren op de hoogte gebracht dat oud-Lierse-icoon Robert Willems op 88-jarige leeftijd overleden is.

Robert, zoon van Karel Willems (een icoon van de Sportkring uit de glorieperiode tijdens het interbellum), kwam in 1953 in het eerste elftal. Na de promotie naar eerste klasse speelde de verdedigende middenvelder, die later de liberopositie (centraal achterin) innam, tot 1971 onafgebroken met Lierse SK op het hoogste niveau van het Belgische voetbal. In de match tegen Doornik (3-2) in het seizoen 1952-1953 scoorde hij tevens het beslissende doelpunt, wat de promotie opleverde. Dat jaar promoveerde met zowel Lyra (#1) als Lierse (#2) bovendien beide historische Lierse voetbalclubs terug naar eerste klasse. Ook droeg hij 4 keer het shirt van de Rode Duivels.

Op zijn palmares prijken twee hoofdprijzen: de landstitel in 1960 en de Beker van België in 1969. In 2006 werd Robert Willems, n.a.v. 100 jaar Lierse, mee verkozen als speler van het “elftal van de eeuw”. Na zijn carrière bij geel-zwart, was Robert nog actief bij Dessel Sport. Eerst als speler-trainer, daarna als trainer tot 1977. In zijn verdere loopbaan was hij ook nog trainer bij o.a. Sint-Niklaas, Zwarte Leeuw en Londerzeel.

Het Lierse voetbal verliest dus opnieuw een monument, met 503 wedstrijden en 35 doelpunten op de teller.

K. Lyra-Lierse wenst alle familie en vrienden van Robert veel sterkte toe.

1969: K. Lierse SK wint de beker van België na 2-0 winst tegen Racing White.
Trainer Staf Van den Bergh – Walter Bogaerts – Bob Granjé – Roger Dierckx – Carl Engelen – Ronny Michielsen – Robert Willems.
André Denul – Swat Janssens – Frans Vermeyen – Neel De Ceulaer – Lucien Olieslagers.