Dames | 4 mei 2023

8 nieuwe aanwinsten voor onze dameselftallen

Met onze beide damesploegen behaalden we het voorbije seizoen de titel. En dus treden we volgend seizoen alweer een niveau hoger aan. In dat kader worden de kernen onze Dames A én B verruimd en versterkt met talent uit de regio.

Helena Gurny proefde reeds het nationale voetbal bij het vroegere Massenhoven en speelde tot dit seizoen bij Sporting Vremde, waar ze jaren sterkhoudster was. Ook Margo Cullen legde een gelijkaardig traject via Massenhoven en Vremde af. De derde inkomende transfer uit Vremde is Floor Hellemans, die eerder al voor Lyra-Lierse speelde.

Met Lien Peeters en Sanne Braillet trekken we nog twee bijkomende sterkhoudsters aan van de ploeg die onze Dames B het vuur aan de schenen legde. Ze besloten na enkele seizoenen Vremde eveneens de overstap naar onze club te maken.

De jonge, technische vaardige speelster Daphne Wernaers komt over van Antwerp Diamonds. En met Kiana Van den Houte werd nog een bijkomende jonge, talentvolle doelvrouw gevonden bij Hove. Lara Eeckhout tenslotte maakt de overstap van VV Duffel naar onze club. Zij wordt bij Lyra-Lierse herenigd met haar 2 broers die actief zijn binnen onze jeugdwerking.

Jens Beirinckx, T1 van onze Dames A: “We kunnen met twee kampioenenploegen terugblikken op een fantastisch tweede seizoen binnen onze dameswerking. Het succes van het damesvoetbal bij Lyra-Lierse werkt duidelijk aanstekelijk, getuige ook de goesting en ambitie die we merken bij alle nieuwkomers én speelsters die bij de club blijven. In die optiek blijven we onze ogen open houden voor talentvolle meisjes en dames uit de regio Lier. Onze doelstelling blijft nog steeds om met onze Dames A zo hoog mogelijk te spelen. Ook volgend jaar willen we in 2e provinciale meespelen voor de prijzen en staat een goed resultaat in de Beker van Antwerpen ook op ons verlanglijstje. Met onze Dames B willen we dan weer inzetten op het meer recreatieve karakter van het damesvoetbal, al zien we binnen die ploeg ook veel gedrevenheid om goede resultaten neer te zetten. Ons B-elftal biedt onder de vleugels van Dimitri Van den Berg een ideale leerschool om jong talent zonder druk klaar te stomen voor ons A-elftal.”

We wensen al deze dames van harte welkom bij onze club en veel succes volgend seizoen in 2e en 3e provinciale!

Met dank aan de partners van onze damesploegen