Beker van België | 13 september 2021

Selectie & info K. Lyra-Lierse – K.M.S.K. Deinze

Weinig rust voor onze jongens na de trip naar Hasselt van afgelopen zaterdag. Morgenavond, dinsdag 14 september om 19u30, wacht een zware opdracht in de 5e ronde van de Beker van België. 1B- en profclub K.M.S.K. Deinze komt dan op bezoek in het Luc De Rijckstadion. De winnaar van dit duel gaat door naar de 1/16e finales en treft daar een club uit 1A.

K. Lyra-Lierse speelde sinds 2018 nog niet tegen Deinze. Maar voor de K. Lierse SK-supporters onder ons liggen de wedstrijden tegen Deinze wellicht nog vers in het geheugen. De laatste ontmoeting dateert van 18 december 2015 op het Lisp, waar het toenmalige Lierse dankzij een doelpunt van Velikonja & een last-minute winner van Masika met 2-1 won. Eric Van Meir zat op dat moment als T1 op de bank.

Voor de laatste ontmoeting met Lyra moeten we een flink stuk verder terug in de tijd. Deinze en Lyra hebben in al die jaren elkaar slechts één keer in de ogen gekeken: op zondag 22 november 1953… in de 1/32e finales van de Beker van België. Die dag schakelde eersteklasser Lyra aan de Mechelsesteenweg de Oost-Vlaamse eersteprovincialer uit met 1-0.

Selectie

Bart De Roover selecteerde de volgende spelers voor dit duel op de eerste speeldag: Maes, Sterkens, Julien, Balbi, Struyf, Vets, Van Goylen, Kil, Adesanya, Lambreghts, Weuts, Nys, van den Buijs, Verbist, De Wilde, Peffer, Van den Branden.

Blessures

Joppe Smits, Brent Van den Abeele en Jarno Van den Schoor zijn door blessure niet beschikbaar. Joppe en Brent sluiten wellicht vanaf eind deze week of begin volgende week terug aan bij de groep. De laatste afwezige is Jaric Schaessens. Het onderzoek na de wedstrijd tegen Cappellen bracht knieblessure aan het licht. Jaric is daardoor voorlopig voor onbepaalde tijd buiten strijd.

Ticketinfo & coronamaatregelen

Deze bekerwedstrijd is niet inbegrepen in het abonnement voor de reguliere competitie of Business Lounge abonnement. Alle abonneehouders die deze wedstrijd willen bijwonen, dienen dus een ticket aan te schaffen. Tickets voor deze bekerwedstrijd zijn enkel verkrijgbaar op matchdag aan onze loketten. Onze ticketprijzen kan je hier terugvinden.

Voor het betreden van het stadion is conform de huidige maatregelen een CovidSafe Ticket nodig of een negatieve sneltest aan de inkom. Deze is beschikbaar voor onze supporters aan de democratische prijs van €5. Meer info hierover lees je hier.

Binnen het stadion is het gebruik van mondmaskers of social distance niet meer verplicht.